Balkongskydd i olika stil

En balkong är en riktigt härlig uteplats för dig som bor i lägenhet. Detta är inte bara en uteplats, utan även en förlängning av själva lägenheten, och förtjänar samma detaljer i inredningen som i lägenheten. En balkong går att inreda på många sätt, oavsett om den är jätteliten eller större. Men i många fall har äldre lägenhetshus rostiga och gamla balkongräcken och staket, något som kanske förstör den stil du vill skapa. Som tur är kan du enkelt köpa ett nytt balkongskydd som passar perfekt. Balkongskydd är inte bara till för estetiska skäl, utan fungerar även som både vind- och regnskydd. Vissa som har balkongen ut mot en grannfasad kan även behöva ett insynsskydd. Då kan du hitta många fina varianter som gör att man inte ser in samtidigt som fläkt och solljus kan strila in genom det tunna tyget.

Använd balkongskydd

Balkongskydd finns i alla tänkbara stilar och varianter. En vanlig typ är ett canvastyg som man fäster längs med balkongens räcke. Det täcker då själva balkongräcket i tyg. Det är ett billigt sätt att snabbt fräscha upp uteplatsen med antingen svart, vitt eller något härligt mönster. En annan variant av balkongskydd som lämpar sig särskilt bra om du har vacker utsikt är glasväggar. Du behöver inte glasa in balkongen helt och hållet, det finns separata skärmväggar i glas som du enkelt ställer upp mot balkongens räcke. Oavsett så ger det balkongen en ny, modern och annorlunda känsla. De kan också vara bra för dig som har husdjur, exempelvis en innekatt.

Tak över balkongen

Förutom balkongskydd kan det bli väldigt fint att spänna upp ett segeltak över balkongen. Detta kan vara bra om du bor i en lägenhet där det inte är någon balkong ovanför din balkong. För att skydda dig mot stark sol eller mot duggregn kan ett uppspänt segel vara en bra lösning. Häng upp fina utomhuslampor och ljusslingor för att skapa en inbjudande och mysig atmosfär på balkongen. Du kan snart ha din egen tältliknande uteplats som går att använda oavsett väder och tid på dygnet. Hos stora butiker med tillbehör för hemmet kan du köpa olika sorters balkongskydd till bra pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

© 2024 Bergslagens Bygg | Tema: Storto av CrestaProject WordPress Themes.