En målare är alltid att föredra

Yrket målare har är ofta väldigt underskattat och detta  på grund av att de flesta anser att de kan göra jobbet på egen hand och därmed också komma billigare undan. Kort sagt; man väljer bort att anlita en målare, man sköter projektet på egen hand och därefter så står man där med ett dåligt slutresultat. Att alla kan måla innebär inte att alla kan måla, om ni förstår vad vi menar?

Det finns trots allt en anledning till att man som målare måste genomföra en omfattande utbildning innan man får sitt yrkesbevis och om vi ser till hur en privatperson kontra en professionell målare agerar så kommer man direkt att märka stora skillnader. Först och främst så kommer dessa skillnader att synas i hur de båda tar sig an uppdraget. Står en privatperson framför en vägg som ska målas om så kommer denna att tvätta väggen, han kommer att spackla och han kommer att putsa den – som man ska göra.

Skillnaden här om man jämför med hur en professionell målare skulle agera framför samma vägg i Göteborg ligger i hur lång tid denna spackling, denna putsning och denna tvättning skulle äga rum. Det kan här handla om åtskilliga timmar och detta på grund av att en målare vet att denna vägg i Göteborg endast kan bli bra om detta arbete sker – privatpersonen däremot fokuserar på själva målandet och vill komma igång med detta så fort som möjligt. Ett tankesätt som därefter leder till att dennes jobb blir betydligt sämre och i många fall tvingas korrigeras och göras om. Till en väldigt onödig kostnad och till en väldigt lång tid då det tar åtskilliga timmar att måla – oavsett om det handlar om interiör eller exteriör på ett hus.

Det vi försöker säga här är att jobbet som en professionell målare i Göteborg gör ska nämnas med samma respekt som vid andra yrken inom hantverksbranschen och detta oavsett vilken stad det handlar om. En målare fyller – kort sagt – en stor funktion från Malmö, via Göteborg och upp till Kiruna.

Vi nämnde ovan att anledningen till att många väljer bort en målare baseras på ekonomiska skäl och att man vill komma lite billigare undan genom att göra jobbet själv. Det vi kan säga gällande detta är följande: det har aldrig varit billigare än idag att anlita en målare.

Anlita en målare i Göteborg med rot-avdraget

I dagsläget så kan man – förutsatt att man är berättigad till det – använda sig av rot-avdraget vid olika projekt i hemmet som rör renovering, tillbyggnader eller nybyggnationer och här ingår i allra högsta grad de tjänster som en målare erbjuder.

Det här innebär i praktiken att du kan anlita en målare för att måla om ditt hus i Göteborg och därefter dra av upp till halva arbetet (om maximalt 50.000 kronor/år och person) på din deklaration och sedan få det avdragna beloppet tillbaka på din skatt.

Det finns således ingen anledning att avstå från professionell hjälp i dagsläget och detta oavsett område inom rot-avdraget samt oberoende av vilken stad man bor i. Rot-avdraget gäller – naturligtvis – över hela Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

© 2024 Bergslagens Bygg | Tema: Storto av CrestaProject WordPress Themes.