Så mycket kostar det att anlita en flyttfirma i Malmö

Att flytta till en ny bostad är vanligtvis spännande, samtidigt som det också är utmanande och lite skrämmande. Det kan dock vara en väldigt smidig och trevlig process att flytta så länge som du vet vad du har att förvänta dig. Därför kan du till exempel vilja ta reda på hur mycket det kostar att anlita en flyttfirma i Malmö, om det är inom denna stad som ditt flyttlass går. Läs vidare så ska vi ge dig en ungefärlig prisbild!

Priset för att anlita en flyttfirma i Malmö varierar kraftigt

Att anlita en flyttfirma i Malmö kostar mellan tummen och pekfingret mellan 4 000 kr och 12 000 kr. Detta förutsätter dock att du utför en ganska enkel och standardiserad flytt inom en och samma stad. Priset inkluderar då transporten av dina tillhörigheter från en plats till en annan. Dessutom ingår enklare tjänster såsom på- och avlastning av ditt bohag på/ur flyttbilen.

Men ofta är en flytt lite mer komplex än så här. Därför kan det också finnas många olika faktorer som påverkar kostnaden för flytten. Fortsätt att läsa för att få reda på vilka dessa är!

3 faktorer som påverkar kostnaden för flytten

Några exempel på de faktorer som kan påverka kostnaden för flytten är:

  • Avståndet. Det kostar generellt sett mer att flytta till en helt annan stad eller till och med utomlands. En långdistansflytt går inte sällan på mellan 10 000 kr och 25 000 kr eller mer. Det hela beror dels på avståndet men även på hur stort ditt flyttlass är.
  • Volymen. En annan viktig faktor som påverkar kostnaden för att anlita en flyttfirma i Malmö är volymen. Som vi redan har varit inne på blir priset ofta högre ju fler tillhörigheter du har. Vissa företag tar betalt utifrån den aktuella volymen medan andra istället prissätter sina tjänster utifrån vikten.
  • Tidpunkt på året. En faktor som du kanske inte har räknat med ska spela särskilt stor roll är tidpunkten på året. Men det brukar faktiskt kosta lite mer att anlita flytthjälp under högsäsong, såsom på sommaren samt kring jul och nyår. Detta beror på att efterfrågan på företagens tjänster då är högre. Att flytta under lågsäsong, såsom på hösten, brukar ofta kosta lite mindre.
© 2024 Bergslagens Bygg | Tema: Storto av CrestaProject WordPress Themes.