Inredning för badrum

Varje galleria, köpcenter och restaurang behöver kunna erbjuda sina gäster ett badrum att gå till. Hur dessa skall anpassas för att vara funktionella för så många som möjligt är inte en självklarhet. Besöker man köpcentrum är det inte ovanligt att det finns skötbord tillgängligt i flertalet badrum. Alternativt att det finns specifika skötrum med extra utrymme. När man kommer till butiken med småbarn vet man aldrig när man kan behöva byta blöjor. Saknas dessa möjligheter är det mycket svårt att reda ut situationen. Detta var någonting som en Svensk uppfinnare fick erfara. Resultatet av att ha fått byta blöjor på ett golv var att han uppfann ett fällbart skötbord som nu finns spritt runt om i världen. Dessa vägghängda alternativ innebar en möjlighet att kunna få plats med skötbord även i mindre utrymmen.

Tanken på att konstruera ett vägghängt skötbord kom redan under 1970 talet. Det var dock först 1981 som varumärket Robust lanserades. Även om grundidén är densamma för de flesta produkter under detta varumärke, finns den en rad skillnader som utvecklats över tid. Totalt är det över 20 000 exemplar som distribuerats både här i Europa och i Japan som är en annan marknad där företaget har återförsäljare.

Genomtänkt utformning

När man tänker på ett skötbord är det lätt att glömma hur många detaljer som tänkts igenom. Det är först när någon av alla dessa komponenter fattas som man uppmärksammar hur viktiga de är. Det kan handla om allt ifrån att ha en korrekt sarg på skötbordet för att undanröja risker till att det skall finnas en bekväm stoppning för barnet att ligga på. I och med de vägghängda alternativ som kommit har möjligheterna att ha nära till handfatet blivit väsentligt mycket bättre än tidigare. Det är viktigt att ha nära till vatten såväl som papperskorg för att blöjbyten skall gå så smidigt och enkelt som möjligt. Vidare behövs avställningsytor för våtservetter, talk och annat som behövs.

Flera av de skötbord som används i offentliga lokaler går att införskaffa även för privatpersoner. Kanske vill man ha ett smidigt sätt att få plats med ett skötbord, eller för att man tycker om inredningen. Oavsett vad för orsak som föreligger kan man botanisera bland de olika skötborden via den hemsida vi länkat till i artikeln. Genom att även titta på höj och sänkbara alternativ kan man hitta rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

© 2024 Bergslagens Bygg | Tema: Storto av CrestaProject WordPress Themes.