Använd skymningsrelä för att spara

Det finns många sätt att minimera sin elförbrukning och det behöver inte vara någonting som påverkar vardagen! Idag är det vanligt att vi gör av med en hel del energi i onödan. Det innebär att vi helt enkelt okynnesförbrukar på ett sätt som inte tillför någonting. Ett skymningsrelä är ett sätt att effektivt minska denna konsumtion och samtidigt få belysning just när den behövs. Det går att hitta bra skymningsrelä här för den som snabbt vill komma igång och förbättra energianvändningen i hemmet.

Spara belysningen

Att installera ett skymningsrelä innebär inte bara att man sparar el. Även om detta i sig är ett starkt argument för att gå över till automatisk hantering av belysning, kan man också minska belastningen på sin belysning. De flesta moderna ljuskällor har lång tids funktion innan de behöver ersättas med en ny. Glömmer man att släcka sin utomhusbelysning kan man dock räkna med att hållbarhetstiden radikalt minskar.

Det är stor skillnad på att ha tänkt 24 timmar om dygnet eller 6 timmar som det kan röra sig om på sommaren. Således är ett bra skymningsrelä ett sätt att både spara elförbrukning och lampor.

För att få ut så mycket som möjligt av det system man väljer att sätta in, kan man också fundera över vad det skall klara av. Upp till 16 A går utmärkt inte minst när man använder LED belysning. Det finns många olika alternativ att välja bland och via den länk som finns postad tidigare i denna text, kan man få en bra överblick.

Tänt eller släckt ljus

Det går med vissa sorters skymningsrelä att ange när de skall tända eller släcka belysningen. Detta ställer man in genom att ange vad för lux som skall utgöra gränsnivån. Detta kan man vilja justera olika beroende på var man använder sitt relä. Har man flera olika belysningspunkter kan man ställa in dessa olika. Det är vanligast att ha automatiseringen utomhus och att använda timer i huset. Dock kan man här göra en avvägning och försöka hitta nya sätt att ha nytta av tekniken som finns att använda sig av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

© 2024 Bergslagens Bygg | Tema: Storto av CrestaProject WordPress Themes.