Jämför mäklare för att slippa en frustrerande process

När det kommer till att göra en bostadsaffär är processen ofta både stressande och spännande på en och samma gång. Om du är i färd med att lägga ut din bostad till försäljning på en lite hetare bostadsmarknad kan du räkna med att göra en riktigt bra affär. Det kan dock vara lite svårare när det blåser snålare vindar på marknaden och sentimentet är ett annat. Vår rekommendation är därför att du jämför mäklare och väljer en riktigt bra sådan.

Som tur är finns det många duktiga mäklare på Kungsholmen (om detta är den del av Stockholm där din fastighet är belägen). Men även i andra delar av huvudstaden finns det förstås gott om skickliga fastighetsmäklare. Det viktiga är att du väljer en aktör som du kommer bra överens med och som du delar synen på bostadsmarknaden med. Processen blir då mindre stressande och istället lite mer spännande i positiv bemärkelse snarare än frustrerande och enerverande.

Överlåt det administrativa till din mäklare på Kungsholmen

Om vi ponerar att du har lagt ut din fastighet till försäljning på en het bostadsmarknad kommer det sannolikt hända mycket grejer på kort tid. Till exempel kommer du behöva hantera flertalet visningar samt sköta förhandlingar, kontraktsskrivningar och liknande. Dessa uppgifter rekommenderar vi dock att du överlåter till en erfaren fastighetsmäklare. Det är trots allt därför som du betalar arvode till en sådan. Du bör inte sköta dessa bitar på egen hand då eventuella snedsteg riskerar att bli extremt kostsamma!

Däremot gör du bäst i att ta reda på vad som är ett normalt mäklararvode i procent i ditt område. Genom att göra detta kan du slippa att betala ett överpris för den mäklare som du i slutändan väljer att anlita.

Jämför mäklare och få ett högre försäljningspris för din bostad

Fördelarna med att göra en jämförelse av fastighetsmäklare innan du anlitar en sådan är flera. Vår rekommendation är att du jämför mäklare för att:

  • hitta en aktör som debiterar ett normalt mäklararvode i procent
  • identifiera en bra mäklare på Kungsholmen att samarbeta med
  • i slutändan få ett högre försäljningspris för din bostad.
© 2024 Bergslagens Bygg | Theme: Storto by CrestaProject WordPress Themes.