Pooltak förlänger badsäsongen

Ibland kan det vara svårt att välja rätt när man planerar att skaffa sig en pool. Tankarna går fram och tillbaka, är det mer värt att ha en pool inomhus eller ska man våga satsa och placera den i trädgården? Fördelarna med dem båda är många, men det är ju mest sannolikt att man får ut mer av en pool som befinner sig inomhus då vi lever i ett land som har långa vintrar och en medeltemperatur på drygt tre grader. Ett bra pooltak gör att man kan bada oavsett väder. Samtidigt skyddar man vattnet mot löv och grenar.

Inomhus eller utomhus?

En inomhuspool kan såklart kännas som det enkla svaret. En pool du kan nyttja årets alla dagar, men det är ju sen gammalt att större delen av poolens charm är att den finns tillgänglig för ett bad när solen gassar och du vill ta ett svalkande bad. Visst kan du gå in och doppa dig och sedan gå ut igen, men det är inte riktigt det man tänker sig när man visualiserar sig själv badandes en sommardag.

Att flyta runt på en luftmadrass en solig dag är ju det vi vi alla föreställer oss när vi tänker på att ha en egen pool. Att vi kommer ut på altanen med en nybryggd kopp kaffe och en god bok och slår oss ned på en solstol precis i anslutning till den blåa oasen. Dock är dessa dagar sällsynta och även om vi har galaxens största stjärna på vår sida kan temperaturen vara låg och oddsen att vi vill simma ett antal längder sjunker markant.

Varför välja?

Att införskaffa sig ett pooltak är lösningen på problemet och ett enkelt sätt för dig att få ut maximalt av din pool. Genom att sätta upp, låt sig en kupolvariant runt poolen, kan du nu använda din bassäng året runt. Väder och vind har längre ingen betydelse då du har möjligheten att själv bestämma om vädret är tillräckligt varmt för att din badplats ska befinna sig utomhus eller inte. Pooltaket gör det oväsentligt om vindarna blåser kallt eller om regnet öser ned. Låt dropparna smattra mot den täckande glaskupolen, byt ut kaffekoppen mot en rykande mugg te och låt varje årstid bli till en badsäsong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Bergslagens Bygg | Theme: Storto by CrestaProject WordPress Themes.