PVC fönster – underhållsfria, prisvärda och robusta

För dig som ska byta ut husets fönster vill du förmodligen hitta ett alternativ som känns prisvärt, hållbart och som saknar underhåll. PVC fönster kan vara vad du söker, en fönstertyp vars glas är gjort i plats. Vanligtvis är PVC fönster dessutom förstärkta med galvaniserat stål i själva fönsterkarmen, något som ökar slitstyrkan. Därtill finns många andra fördelar med PVC fönster, exempelvis:

  • PVC fönster är brandsäkrare än traditionella träfönster.
  • De är underhållsfria.
  • Ett av de billigaste alternativen av fönster.
  • Fönstertypen är väldigt väderbeständig och fungerar optimalt oavsett var i Sverige du bor.
  • PVC fönster är återvinningsbara.

Under senare år har alltfler konsumenter upptäckt fördelarna med PVC fönster, gentemot de traditionella fönstertyperna. Att fönster är dyrt är det nog ingen som har missat. Dock är de viktiga och det gäller att hitta varianter som både är tåliga och hållbara men som även har bra isolering. Du vill ju inte installera mängder av nya fönster för att sedan inse att värmekostnaden i huset ökat. Med PVC fönster kan du själv välja hur många glas fönstret ska ha, det finns såväl 2- som 3-glas PVC.

Trä-, aluminium eller PVC fönster?

Det finns flera saker som bör stämma innan du väljer vilken fönstertyp du ska köpa. Något av det viktigaste är fönstrets energieffektivitet, ju bättre energieffektivitet, desto lägre uppvärmningskostnader i hemmet. Andra aspekter att ta med i beräkningen är priset, funktionalitet, installation, underhållsarbete och fönstrets karaktär och stil.

I Sverige är fortfarande träfönster den mest populära varianten. Många gillar själva utseendet. Om man bortser från att träfönster är vackra och klassiska på svenska hus, finns det en rad nackdelar med den här fönstertypen. Bland annat kräver träfönster otroligt mycket underhåll, bland annat måste de med tiden skrapas, lagas och målas om. Om du letar efter ett mer lätthanterligt alternativ finns även aluminium- och PVC fönster. Aluminiumfönster är ofta det bästa alternativet om du har gott om pengar, då dessa fönster är de dyraste. Dock är de helt och hållet underhållsfria.

PVC fönster är ett underhållsfritt och prisvärt alternativ

PVC fönster hör dock till det mest kompletta alternativet då du får ett lågt pris och ett fönster som inte kräver något underhåll. Argumenten när man jämför aluminium-, trä- och PVC fönster är att PVC fönster ibland inte anses hålla samma estetiska klass som exempelvis träfönster. Idag finns dock en hel del olika alternativ, både när det kommer till ytbehandling (färg), form och storlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

© 2024 Bergslagens Bygg | Tema: Storto av CrestaProject WordPress Themes.