Snickare – få hjälp med renoveringar och nybyggnationer

För dig som planerar för att bygga en altan, renovera köket eller kanske bygga ett nytt badrum, finns stora anledningar till att anlita en snickare. En snickare har ett övergripande ansvar över renoveringar och nybyggnationer som innefattar arbete rörande trä. Det kan vara väggar, paneler och liknande. En snickare kan i stort sett bygga ett helt nytt hus, med undantag för vissa moment som rör våtrum och elektricitet. Då behövs en certifierad och godkänd elektriker. Snickaren är alltså ansvarig för att bygget håller. Dock är det såklart viktigt att du kontrollerar att snickaren har en heltäckande försäkring. Men som yrkesman är det snickarens ansvar att säkerställa att hela bygget görs på ett fackmannamässigt sett.

Snickare har vanligtvis ett stort kontaktnät innefattande personer som utför andra delar av en renovering eller en nybyggnation. Det kan handla om elektriker, våtrumsarbetare, kakelsättare eller kanske golvläggare. Detta innebär såklart stora fördelar eftersom du dels ofta kan få ett bättre pris och dels eftersom du själv slipper hitta och jämföra de övriga yrkesgrupperna.

Detta bör du tänka på innan du anlitar snickare

Det finns mängder av professionella och skickliga snickare över hela landet. Men tyvärr finns det såklart några mindre seriösa personer som du absolut inte vill råka ut för. För att hitta en seriös och pålitlig snickare finns det vissa saker du bör tänka igenom. Bland annat:

  • Begär offert från olika snickare och firmor för att hitta ett bra pris
  • Begär referenser. Ett av de bästa sätten att hitta en pålitlig snickare är genom rekommendationer från andra. Kanske har du en granne eller vän som nyligen fick hjälp med en renovering? Har de någon de kan rekommendera? Även på nätet kan du hitta bra sajter där kunder lämnar sina omdömen om olika snickarfirmor.
  • Dubbelkolla att snickaren inte är svartlistad hos Råd & Röd, det tar bara någon minut och kan rädda dig från fuskbyggare.
  • Kontrollera samtliga kostnader och säkerställ att det inte finns några dolda avgifter. Allt ska skrivas i ett tydligt och noggrant utfört avtal. Här ska inte bara betalning stå nedskrivet, utan även tidsspann. Om firman drar ut på tiden ska det finnas konsekvenser.
  • Se till att det står i avtalet att du betalar efter att projektet är färdigt. Annars finns det alltid en risk för att snickaren tar betalt och sedan inte utför det ni kommit överens om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

© 2024 Bergslagens Bygg | Tema: Storto av CrestaProject WordPress Themes.