Tips vid golvslipning i Helsingborg

Trägolv är tidlösa. De kan lika gärna användas i hus från 1700-talet som nybyggda hus i modern stil. Dessutom är det golv som lätt kan renoveras vid behov. Följande tips kommer från ett företag som erbjuder golvslipning i Helsingborg.

Underhåll golvet regelbundet

Genom att regelbundet hålla efter golvet kommer det hållas snyggare och få en längre livslängd. Det i sin tur är ekonomiskt utifrån att det bibehåller värdet på bostaden samtidigt som att kostnad för golvslipning skjuts upp.

 1. Skydda från fukt
  Fukt är kanske den enskilt vanligaste orsaken till skador på golv. Det räcker med att väta tränger ner i sprickor för att det, i vissa fall, ska uppstå sprickor och skador. Är det ett trägolv i köket eller hallen bör speciell ytbehandling användas för att skapa ett tydligt skydd.
 2. Fyll i håligheter
  Om det uppstår håligheter kan dessa fyllas igen med reparationsvax. Det gör både att smuts och fukt inte kan samlas i dessa håligheter samt skapar bättre hållbarhet. Även vid golvslipning renoveras först håligheter varpå slipningen gör att en jämn yta uppstår.
 3. Ha alltid ytbehandling
  Olja, vax, lack… Det finns flera olika ytbehandlingar på golv som därmed skapar ett extra skydd. Vilken golvbehandling som bör väljas är olika – men det bör användas. När en golvslipning har genomförts kommer denna behandling att tas bort vilket innebär att ny ytbehandling behöver ske.

Mer om golvslipning – Kontakta företaget i Helsingborg

Den fakta som presenteras ovan kommer från ett av de större golvföretagen i Helsingborg. På dess hemsida hänvisar de även kunder att kontakta dem vid frågor kring golvbehandling. De nämner även att varje golv är ”unikt” på så vis att behandling och renovering behöver anpassas utifrån behov.

Exempelvis är det ju stor skillnad om ett golv i sovrummet ska renoveras eller om det är i ytterhallen där många går in med ytterskor.
Det går att läsa och lära sig mycket om golv och golvslipning via företags hemsidor. Men för bäst expertis gäller följande råd:

 • Be om offert
  Kontakta minst tre företag i Helsingborg som kan utföra golvslipning och golvrenovering. Be dessa ge en offert på uppdraget.
 • Kunskap och bemötande
  Eftersom de inte kan avgöra på distans vad som behöver göras behöver de komma hem till bostaden. Det är i detta läge som det finns möjlighet att fråga om tips och råd helt utifrån den unika situationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

© 2024 Bergslagens Bygg | Tema: Storto av CrestaProject WordPress Themes.